Odfjell Drilling ansetter 200
Redaksjon
28. mars 2019
(Foto: Odfjell Drilling)
Odfjell Drilling ansetter 200
Redaksjon
28. mars 2019

Odfjell Drillings virksomhet i Norge vokser og riggflåten utvides med to helt nye rigger i 2019. I de neste månedene vil de ansette mer enn 200 personer innenfor boring, maritim og teknisk drift foruten administrativt personell for å understøtte den voksende aktiviteten i Nordsjøen.

Det melder selskapet på sine nettsider.

Med overtakelse av Deepsea Nordkapp den 7. januar i år og etablering av management avtalen med CIMC Raffles for Beacon Atlantic den 19. mars, vil selskapet i inneværende år mobilisere to nybygde rigger for operasjoner på norsk sokkel.

Deepsea Nordkapp er under transitt fra Samsung i Korea til Nordsjøen, og forventes å ankomme til CCB rundt 8. april for tre uker verkstedsopphold før oppstart for Aker BP i andre kvartal i år. Beacon Atlantic er for tiden ved CIMC Raffles verftet i Yantai, Kina, og for avsluttende uttesting og sjøprøver. Riggen er planlagt å forlate verftet tidlig i juni og ankomme i Norge 3 måneder senere. Boreoperasjoner for Neptun Energy Norway starter i 4. kvartal 2019.

Deepsea Nordkapp er en 6. generasjons «harsh environment», vinterisert DP-rigg av et videreutviklet Moss CS 60-design. Riggen er designet for DP-operasjoner på ultradypt vann (opp til 2000 meter i DP modus og 950 meter i forankret posisjon) i værharde strøk der det er krav til doble operasjoner og robuste boresystemer med høy kapasitet. Den er utstyrt med «Dual Active Heave DW». Under oppholdet på CCB vil det blir fortatt noen ytterligere oppgraderinger før oppstart for Aker BP på en 2 + 2 års kontrakt.

Den skal også bore for PGNiG.

Les mer: PGNiG leier Deepsea Nordkapp

Beacon Atlantic er optimalisert for mid-water segmentet og er utrustet for operasjoner i vanndyp opp til 500 meter og kan bore brønner ned til 8500 meter. Den kan oppgraderes for vanndyp opp til 1200 meter. Plattformen er utstyrt med NOV-borepakke, DP3 og 8-punkts ankersystem. Riggen er designet for å operere i det tøffe Nordsjømiljøet og i tillegg vinterisert for Arktis og Barentshavet. Den er videre tilrettelagt for effektiv drift med offline-funksjoner og med aktiv hiv-kompensator. Boreoperasjonene for Neptune Energy Norge med 6 fast og 10 opsjonsbrønner vil starte in 4. kvartal i år.

Etter disse mobiliseringene vil Odfjell Drilling ha fem halvt-nedsenkbare boreplattformer i drift på norsk sokkel i 2019; Deepsea Bergen, Deepsea Atlantic, Deepsea Stavanger, Deepsea Nordkapp og Beacon Atlantic. Selskapet opererer i tillegg Deepsea Aberdeen for BP på britisk sokkel i tillegg til at vi har kontrakt for plattformboring på 14 installasjoner på norsk og britisk sokkel.

-Våre 6. generasjons harsh environment-rigger har de senere år vist seg å være blant markedets mest effektive og teknisk avanserte boreenheter og vi vil i løpet av de neste måneder rekruttere personell til alle våre flyttbare enheter, heter det.