Publisert 26. mai 2006

Valgkomiteen i Statoil innstiller Johan Fredrik Odfjell som ny styreleder etter Jannik Lindbæk, som har frasagt seg gjenvalg., Johan Fredrik
Odfjell

I en børsmelding skriver selskapet videre at Marit Arnstad er innstilt som nytt styremedlem.

Johan Fredrik Odfjell er selvstendig næringsdrivende. Han er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og har en MBA fra Harvard Business School. Etter noen år som konsulent og prosjektleder i Norse Petroleum, var Odfjell i mer enn 15 år knyttet til Vesta/Investa. Han hadde lederoppgaver innen industri, shipping og forsikring. Odfjell var konsernsjef i Vesta-gruppen fra 1986 til 1994 og medlem av konsernledelsen i Skandia fra 1989 til 1994.

Odfjell har siden 1994 blant annet vært styreleder i Amersham, IF Skadeforsikring, Nera, Nycomed, Orkla og Star Shipping. Odfjell er i dag styreleder i UMOE og J. Martens, samt styremedlem i Den Nationale Scene og i Senter for Samfunns- og næringslivsforskning. Ved tiltredelse i Statoil vil Odfjell avslutte arbeidet i UMOE.

Marit Arnstad innstilles som nytt styremedlem etter Lars Thunell, som på grunn av sitt arbeid i Verdensbanken måtte tre ut av Statoils styre ved årsskiftet. Arnstad er utdannet jurist. Hun var statsråd i Olje- og energidepartementet i perioden 1997-2000 og stortingsrepresentant for Senterpartiet i periodene 1993-1997 og 2001-2005.

Arnstad sitter som styreleder ved NTNU. Hun er også styremedlem i Pertra og Sintef Petroleumsforskning, men vil avslutte begge disse vervene når hun går inn i styret i Statoil.

Valgkomiteen innstiller på gjenvalg av Kaci Kullmann Five som nestleder i styret og på Grace Reksten Skaugen, Ingrid Wiik, Knut Åm og Finn Hvistendahl som styremedlemmer.

Valgkomiteens innstilling sendes nå Statoils bedriftsforsamling, og endelige valg skjer i møte i bedriftsforsamlingen 14. juni.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger