Publisert 4. februar 2000

Rettsaken mellom Odfjell og Statoil har fått sin dom og riggselskapets krav om 900 millioner kroner i riggrater blir ikke tatt til følge.

STRIDENS KJERNE: «Deepsea Atlantic».

I dag falt dommen i rettsaken mellom Odfjell Drilling og Statoil, hvor riggselskapet har gått til sak og krever 900 millioner kroner i påløpte rater. Uenigheten oppsto da «Deepsea Atlantic» startet boring på Gullfaks Sør i august, men jobben ble tidlig avbrutt på grunn av problemer mellom rigg og brønnhoder. I slutten av november ble riggen sendt til land, og Odfjells advokat påpekte under rettsaken at brønnhodene på Gullfaks ikke var dimensjonert til å tåle ustyret på «Deepsea Atlantic».

Odfjell understreker også Statoil på bakgrunn av riggspesifikasjonene kunne ha regnet seg frem til at dette ikke ville fungere. I dag falt altså dommen, og Odfjells krav om 900 millioner i riggrater førte dermed ikke frem.

– Vi er skuffet over dommen, men vi skal nå bruke litt tid med våre advokater på å sette oss grundig inn i dommen. Vi merker oss at det foreligger en dissens i dommen, sier pressetalskvinne i Odfjell Drilling, Sunniva L. Seterås, til Petro.no.

Seterås understreker likevel at det er et godt forhold mellom Odfjell Drilling og Statoil, som er den største kunden til riggselskapet.

Les også: – Statoils brønnhoder har sviktet

– Er det sure miner mellom Odjell og Statoil nå?

– Nei, Odfjell har hatt og vil fortsette å ha et godt forhold til Statoil, sier Seterås.

Statoil krevde i sin tur 350 millioner kroner fra Odfjell under rettsaken, men ble tilkjent 66 millioner kroner fra selskapet i dagens dom.

– Vi er tilfreds med dommen, i all hovedsak så samsvarer dette med vårt utgangspunkt i saken. Men vi har et godt samarbedi med, og ønkser og fortsette samarbediet med Odfjell, sier pressetalskvinne i Statoil, Inger Lise Aarrestad Rettedal.

Les også: Konflikt om «Deepsea Atlantic»

Ny BOP
Riggen har i sommer blitt utstyr med ny BOP ved Bergen Group Hanøytangen, men Odfjell kan ikke si noe om hvor riggen skal videre. «Deepsea Atlantic» har i perioden den har vært borte fra Gullfaks også boret på Troll.

Les også: Bergen Group skal fikse «Deepse Atlantic»-BOP

Odfjell var klar i sin tale under sluttprosedyren, og påpekte klart at det var mangel på informasjon.

– Vi har prøvd å få svar på hvor mye brønnhodene tåler, men ingen kan svare. Og hva er mest alvorlig; at informasjonen ikke er fremlagt for retten, at Statoil eventuelt ikke har slike tall, eller at de driver prøving og feiling i Nordsjøen? avsluttet Odfjell rettsprosessen med.

Oilinfo kommer tilbake med mer.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger