Publisert 28. februar 2007

Det børsnoterte teknologiselskapet Odim i Hareid på Sunnmøre oppnådde den største veksten i selskapets historie i fjerde kvartal i fjor. Resultatet for hele året ble mer enn tredoblet.

NTB

Odim er en stor leverandør av seismikk og offshoreløsninger. Omsetningen har steget i takt med høykonjunkturen innenfor skipsbyggingen i Møre og Romsdal og den høye aktiviteten på sokkelen.

For hele året 2006 ble omsetningen 878,6 millioner kroner, sammenlignet med 347,1 millioner kroner i 2005. Driftsmarginen for hele året ble 14,1 prosent. Resultat før skatt i 2006 ble 106,2 millioner kroner, som er mer enn en tredobling sammenlignet med resultatet på 31,4 millioner kroner i 2005.

I fjerde kvartal økte omsetningen med formidable 111,6 prosent fra tilsvarende tall i fjerde kvartal 2005 og endte på 269,6 millioner kroner. Driftsresultatet før avskrivninger ble 46,6 millioner kroner mot 10,6 millioner kroner i fjerde kvartal 2005. Det gir en driftsmargin på 17,3 prosent.

Konsernsjef Jogeir Romestrand sier at utsiktene for seismikk er lovende for de kommende tre årene. Innenfor offshore supply er det også ventet ytterligere vekst.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger