Publisert 4. februar 2000

Den rødgrønne regjeringen har i dag anbefalt at plan for utbygging og drift (PUD) av Ekofisk sør og Eldfisk II godkjennes.

EKOFISK-PLANER GODKJENNES: Regjeringen
anbefaler Stortinget å anbefale Plan for
utbygging og drift for Ekofisk Sør og Eldfisk II.
(Foto: CONOCOPHILLIPS)

Når Stortinget får godkjent PUDen, vil dette utløse investeringer knyttet til prosjektene er på over 65 milliarder kroner.

– Som det eldste feltkomplekset i drift på norsk sokkel symboliserer Ekofisk det norske oljeeventyret. Ekofisk har vært i drift i 40 år, og disse planene legger til rette for 40 nye år med olje- og gassproduksjon fra området, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Proposisjonen ble idag fremmet for Stortinget, og omfatter videreutvikling av Ekofisk- og Eldfisk-feltene i sørli, norsk Nordsjø, delen rundt 300 kilometer fra fastlandet.

PUD-en for Ekofisk sør inkluderer ny brønnhodeplattform, ny subsea vanninjeksjonsinnretning og boring av 44 nye brønner.

PUD-en for Eldfisk II inkluderer oppgradering av eksisterende innretninger, samt bygging av nytt boligkvarter, nytt prosessanlegg og boring av 42 nye brønner.

– Dette er et gigantisk industriprosjekt som vil gi store verdiskapings- og sysselsettingseffekter. Det har stor betydning for norsk leverandørindustri, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Tilsammen vil prosjektene øke utvinningen fra Ekofisk- og Eldfisk-feltene med over 470 millioner fat oljeekvivalenter innen 2028.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger