Publisert 4. april 2008

Olje- og energidepartementet innrømmer at de brøt loven ved ansettelsen av Eli Arnstad. Nå skal departementets rutiner gjennomgås.,NTB

Avgåtte Enova-direktør, Eli Arnstad, har fått en gullkantet konsulentkontrakt med Olje- og energidepartementet. Hun mottar opp mot en halv million i året for å jobbe en dag i uken. Men tilbud fra andre leverandører ble ikke innhentet i ansettelsesprosessen, og departementet innrømmer onsdag lovbrudd.

– Vi tar fullt ut ansvar for en situasjon som jeg mener er dårlig saksbehandling, sier statssekretær Liv Monica Bargem Stubholt til Dagens Næringsliv.

Det har blitt spekulert i om ansettelsen er en vennetjeneste. Statsråd Åslaug Haga og Eli Arnstad er partifeller, men Haga har forsikret at de ikke har privat kontakt.

I et svar fra departementet til Dagens Næringsliv innrømmer de å ha brutt loven på følgende punkter: Anbudsprotokollen er ikke ført. Vurderingene er ikke skriftlig nedtegnet. Det er ikke innhentet HMS egenerklæring fra Arnstad og det er ikke innhentet skatteattest fra Arnstad.
Kontrakten skal nå vurderes juridisk.

– Vi har ingen grunn til å tro at manglene vil få noen betydning for kontraktens gyldighet, skriver kommunikasjonssjef Stein Hernes i svaret.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger