Publisert 4. februar 2000

Olje- og energidepartementet (OED) og Oljedirektoratet (OD) lanserer en nyutviklet app for mobiltelefoner. OED er med dette første departementet som lanserer app i Norge.

Appen baserer seg på data fra Oljedirektoratets faktasider og faktakart. Brukerne tilbys informasjon om felt, utvinningstillatelser, selskaper, produksjon og aktive letebrønner, samt nyheter fra Olje- og energidepartementet og Oljedirektoratet.

Kartfunksjonen viser felt og aktive letebrønner, alt koblet mot relevant bakgrunnsinformasjon. Brukerne kan også benytte en innlagt søkefunksjon.

Appen inneholder også en analysedel hvor brukeren selv kan filtrere og sortere data. Disse kan lagres som personlige favoritter for enklere å kunne oppdatere senere. I analysedelen kan brukeren generere grafer.

– Hensikten med å tilby en gratis app er økt tilgang til Oljedirektoratets betydelige datamengde om norsk sokkel. Appen inneholder nøkkelinformasjon som også finnes i det årlige Faktaheftet. Deler av informasjonen kan brukeren selv filtrere og sortere, sier Jan Bygdevoll, direktør for prognoser, analyse og data i OD.

Ifølge OD er målgruppen for appen først og fremst fagfolk på farten. Ved lansering kommer den som app for iPhone og den kan også brukes på iPad.

I slutten av oktober planlegges lansering av versjoner for Android- og Windows phone-telefoner. Brukerne kan velge mellom norsk og engelsk versjon. Appen utvikles i samarbeid med selskapet Applaud.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger