OEG kjøper AOR Containers

AOR Containers blir en del av OEG Offshore. Eirik Ellingsen vil lede det kombinerte selskapets regionale operasjoner. (Foto: AOR Group)
Publisert 1. juni 2016

OEG Offshore etablerer seg i Norge, Kongo og Myanmar for første gang, gjennom oppkjøpet av AOR Containers.

AOR Group ble opprettet i 2013 av stavangermannen Eirik Ellingsen, og har hovedkontor i Singapore.

Siden oppstarten har de åpnet filialer i Malaysia, Indonesia, Thailand, Myanmar, Brunei, Sør-Afrika, Kongo, Angola og Mexicogulfen / Nord-Amerika (Texas og Louisiana).

I fjor høst etablerte konsernet seg i Norge. AOR Norge AS tilby AORs offshore-sertifiserte containere, cargo baskets og kjemikalietanker i det norske markedet.

Les også: AOR Group etablerer seg i Norge

Med AORs internasjonale flåte på 6.000 enheter, blir OEGs flåte på totalt 25.000 enheter gjennom oppkjøpet, noe som gjør OEG til verdens nest største leverandør av lastebærere offshore.

AORs moderne flåte matcher de strenge spesifikasjonene til OEG Offshores virksomhet, med DNV 2.7-1-sertifisering på plass.

AORs administrerende direktør Eirik Ellingsen tiltrer som president i OEG som en del av avtalen, og vil lede det kombinerte selskapets regionale operasjoner.

– AOR Containers har vokst betydelig de siste to årene, med et betydelig fotavtrykk i Norge, Afrika, Østen og også i Amerika, sier OEG Offshores konsernsjef John Heiton.

– Med sikring av denne flåten beveger vi oss inn i de norske, kongolesiske og Myanmar markedene for første gang, sier han.

– Eirik Ellingsen er også en betydelig fangst for OEG. Han har omfattende global erfaring ved roret i store leverandørene av CCUs, inkludert Ferguson Group i tillegg til AOR Containers.

OEG har gjort en rekke viktige oppkjøp de siste årene, inkludert Cameron Rental & Tank i USA i 2015, og Osca Environmental Services i 2014.

Siste fra forsiden

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger