Publisert 4. februar 2000

Irakiske myndigheter har godkjent transaksjonen mellom Lukoil og Statoil, som vil si at Statoil er helt ute av West Qurna. (Illustrasjonsfoto)

– Statoil har nå overført sin 18,75 prosents eierandel i West Qurna 2-feltet til operatøren Lukoil etter at irakiske myndigheter har godkjent transaksjonen, skriver Statoil i en melding.

For å sikre en velordnet overføring til Lukoil og begrense eventuelle konsekvenser for sikkerheten og prosjektets framdrift, demobiliseres Statoil-ansatte som er utplassert hos operatøren gradvis, heter det videre.

Statoil har vært partner med Lukoil siden 2009, og ifølge meldingen er de fornøyde med samarbeidet.

– Vi er fornøyd med samarbeidet med Lukoil og irakiske myndigheter og at framdriften i prosjektet fortsetter, sier konserndirektør for utvikling og produksjon internasjonalt, Petter Mellbye.

– Statoil er godt posisjonert for lønnsom vekst med en omfattende prosjektportefølje med mange forretningsmuligheter. Etter nøye vurderinger har vi besluttet å satse på andre prosjekter og alternativer, sier Mellbye.

Alle økonomiske forpliktelser overfor prosjektet opphørte med virkning fra 1. januar 2012. Forretningsvilkårene er konfidensielle.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger