Publisert 19. oktober 2005

Noen forsinkelser på grunn av markedet, men emisjonen vil gå som planlagt. Daewoo-verftet i Sør-Korea bekrefter nå bestilling av to halvtnedsenkbare borerigger fra Frigstad Offshore Drilling. Det går frem av en pressemelding sendt ut av Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co melder Imarkedet.

Kilde: tm

Ordren omfatter to semi-borerigger med en samlet pris pr. enhet på 480 millioner dollar på nøkkelferdig basis. Den første riggen skal leveres i slutten av 2008, og den neste i midten av 2009. Riggen skal kunne bore på havdyp inntil 12.000 fot.

Dagens Næringsliv skrev itidligere at tilretteleggerne av emisjonen i Frigstad Offshore hadde lagt emisjonen på is etter tilbakefallene for oljesektoren sist uke.

Dette benekter adm. direktør Harald Frigstad overfor Upstream i dag. Meglerhusene jobber med en emisjon på 230 millioner dollar. Han innrømmer at det er noen forsinkelser på grunn av markedet, men emisjonen vil gå som planlagt.

Gitt den globale økonomiske oppturen og oljeprisoppgangen, akselererer oljeletingsaktiviteten, og ytterligere ordre for rigger er ventet, melder Daewoo .

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger