Publisert 4. februar 2000

Om ikke meklingen fører fram, vil 29.000 arbeidere ved 800 bedrifter bli tatt ut i streik søndag morgen, flere av dem i offshorebedrifter.

Fellesforbundet brøt tirsdag meklingen for de såkalte frontfagene. Dermed hadde partene fire dager på seg til å komme fram til en avtale. Fristen for meklingen går ut lørdag 14. april kl 24.00. Fellesforbundets leder Arve Bakke, sier i en melding at at det var nødvendig å bryte nå.

– Så langt har det ikke vært noe framdrift i meklingen, vi er omtrent ved start fortsatt. Nå som vi bare har fire dager på oss, vil arbeidsgiverne få et press på seg. Mitt håp er at Riksmekleren klarer å få til en løsning som begge parter kan leve med.

Blant de bedriftene som rammes – eller hvor en underavdeling rammes – av en eventuell streik, finner man (i tilfeldig orden) Nexans Norway, Aker Subsea, Grenland Offshore, Siemens, BIS Industrier, Norisol, Fabricom, Varco Norge, GMC Maritime, Aker Solutions, IKM Mekaniske, Kaefer Energy AS, Bergen Group, Beerenberg, Scana Offshore, Marine Aluminium, Keppel Norway, Aibel, Aarbakke, Simek, National Oilwell, Apply Sørco og Kværner. Listen er mangelfull, så om du ønsker en komplett liste, trykk her!

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger