Publisert 4. februar 2000

Produksjonsskipet Skarv har fått navnet på plass etter en dåpssermoni i Geoje, Sør-Korea i dag. Snart setter den kurs for Norge før den starter produksjon på feltet i Norskehavet.

DøPT: Skarv FPSO er nå døpt. Her med
gudmor Siri Meling (H). Foto: BP

– Dette er en stor dag for BP som operatør for Skarvfeltet og for våre partnere. Vi har nådd en viktig milepæl i utbyggingen av feltet. Jeg er meget godt fornøyd med det gode arbeidet og den høye HMS-standarden som er gjennomført i prosjektet og ved Samsung-verftet, forteller administrerende direktør for BP Norge, Rebecca Wiles.

Produksjonsskipet Skarv tar i bruk den nyeste teknologien når det starter produksjonen av gass i Norskehavet, og skipet er i særklasse i forhold til andre FPSOer skal en tro BP. Fartøyet er omkring 300 meter langt og 50 meter bredt, og det er verdens største gassbehandlingsskip. Kapasiteten er på 15 millioner standard kubikkmeter gass, og 80.000 fat olje om dagen.

Med på dåpssermonien var også skipets gudmor og stortingsrepresentant Siri Meling.

– Det er en stor ære for meg å være her i dag. Jeg tror utbyggingen og driften av Skarvfeltet vil skape store verdier for det norske samfunnet og viktige ringvirkninger for lokalsamfunn i Nordland, sier Meling.

Skipet skal ha forsyningsbase i Sandnessjøen, mens en del av driften vil støttes fra BPs kontor i Stavanger. Helikoptertransport til feltet vil skje fra Brønnøysund.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger