Publisert 4. februar 2000

Leter etter Goliat i Sandnes, Bryne og Skagerrak.

Lundin skal bore en letebrønn i et ennå ikke utforsket område i den sørlige delen av norsk sektor i Nordsjøen, 8/5-1 Ogna i utvinningstillatelse 453S . Lisensen ble tildelt ved TFO-runden (Tildeling i Forhåndsdefinert Område) i 2007, og omfatter blokkene 8/4, 5, 7, 8, 9, 11 og 12 . Brønnen blir den første i blokk 8/5 , og ligger på 72 meters havdyp,164 kilometer fra land, omtrent midt mellom Ula – og Yme -feltene.

Operatøren har sikret seg jackupen «Maersk Guardian» til boringen, og planlegger både sidesteg og testing ved eventuelt funn. Hovedbrønnen skal bores vertikalt under et 54-dagers program, og operatøren har identifisert målreservoarer i Jura i Sandnes- og Bryne-formasjonene, og i Trias i Skagerrakformasjonen. Toppen av målet ligger 2.282 meter under havoverflaten, mens total vertikal dybde for brønnen er planlagt til 2.444 meter fra boredekk. Lundin tror det er rundt 22 prosent sjanse for at prospektet skjuler rundt 157 millioner fat oljeekvivalenter, knappe 13 millioner fat mindre enn Goliat -feltet.

Spuden er forventet tidligst i januar 2013. Ved funn har man beregnet 7 dager til måling og prøvetaking, 15 dager til en eventuell brønntest, samt 32 dager til et eventuelt sidesteg – til sammen 108 dager. Brønnen vil bli permanent plugget og forlatt.

Partnere i PL 453S er Lundin (operatør med 35 prosent eierandel), Noreco (25 prosent), Det norske (25 prosent) og VNG (15 prosent).

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger