Publisert 4. februar 2000

(OTC ’09) INTSOK er sikre på mulighetene som fortsatt venter på norske selskaper i Texas. Dog: Selv om veien er åpen, er fallgruvene mange.

KOM OVER: Dersom man forbereder seg godt,
er forretningsmulighetene i Houston formidable,
mener INTSOK (foto: BJøRN TORE BJøRSVIK)

Mandag denne uken gikk startskuddet for årets Offshore Technology Conference i Houston, Texas. Stadig flere nordmenn velger å ta turen over dammen for å ta pulsen på det amerikanske markedet, og i spissen for dem alle, er den stadig voksende Stavangerdelegasjonen.

Denne gangen teller delegasjonen rekordmange 130 delegater; de fleste av dem representanter for enten politiske sirkler og/eller leverandørsegmentet.

Mye allerede
Tilgjengelige muligheter ble under konferansens norske startmøte godt presentert av INTSOKs landskoordinator i USA, John L. Hurter, som gjorde sitt for å stimulere markedsinteressen blant de norske representantene:

– Houston-området er tilholdssted for mer enn 5.000 energirelaterte selskaper; 400 bare innen leting og produksjon, og 170 innen rørledningsdrift. Faktisk talt står olje- og gassrelaterte virksomheter for rundt 50 prosent av denne regionens økonomiske base. Det har ført til at denne regionen har blitt truffet av finanskrisen senere, og vil komme til hektene raskere, sier Hurter.

Til fordel for en god del norske selskaper, kommer det nå også signaler om at den ellers svært konservative og teknologisk innadvendte amerikanske offshoreindustrien nå gradvis blir åpnere for nye idéer og fremmed teknologi. Dette delvis grunnet nye utfordringer på lete- og produksjonssiden, delvis grunnet ønsker om kostnadskutt, og delvis grunnet politiske incentiver. For en teknologibasert offshorenasjon som Norge, er dette selvsagt gode nyheter.

De rette kanalene
Disse forutsetningene gir godt grunnlag for ytterligere norsk inntreden, mener Hurter, som understreket viktigheten av den rette planleggingen, de rette kanalene og de rette kanalene for å lykkes.

– Den beste måten å få innpass på, er gjennom å finne en partner først. Se på hva som er dine markedsfordeler. Deretter er det ytterst viktig å være på de rette arenaene for å treffe vitale beslutningstagerne. Gå gjennom organisasjonene, konferansene og møteplassene for å få ting gjort, sa Hurter, og la til at INTSOK nå er i ferd med å etablere et nytt kontor i Houston.

Dette kontoret vil fungere som midlertidig startgrop for norske selskaper, hvor de for en billig penge kan leie seg kontorplass i en begrenset periode mens de rette kontaktene blir knyttet. Dette skal senke terskelen for å ta turen over dammen.

– Den norske merkevaren er (fortsatt) sterk her i Houston, og dette er noe dere bør bygge på. Dere som ikke har etablert dere her enda, bør vite at hele verdikjeden er her allerede. Norske selskaper er godt tilstede. De største er selvsagt innen subseasegmentet, men også innen de fleste andre disipliner. Også finans, sier Hurter.

å feile er mulig
INTSOKs mann i USA advarer likevel mot overmot og dårlig planlegging:
– Du kan bruke MASSE penger og fortsatt ikke få gjennomslag dersom du ikke gjør det på rett måte, understreket Hurter.

– Gjør hjemmeleksen din. Det er mulig å feile også. Amerikanerne er kanskje mer åpen for nye løsninger nå enn før, men unikheten må fortsatt være overveldende, legger han til.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger