Publisert 4. februar 2000

Nettsidene Petro.no og Oilinfo.no blir fra og med torsdag neste uke én side. Redaktør Bjørn Tore Bjørsvik mener dette vil styrke det redaksjonelle produktet.

Torsdag 20. desember lanserer Petro Media News ny nettside. Dette blir en sammenslåing av dagens Petro.no og Oilinfo.no. Den nye nettsiden viderefører navnet Petro.no.

– En mer komplett nettside
– Den ene årsaken til at vi slår sammen sidene er fordi vi da havner på én plattform. Dette gjør oss i stand til å lage en mer komplett nyhetsside som skal favne hele bredden i industrien. Det vil si fra «nuts and bolts» til de store, strategiske og politiske beslutningene. Styrken med dette er at leserne får et mye bedre helhetsbilde, sier Bjørsvik.

– Den andre årsaken er at Oilinfo-plattformen var i ferd med å bli utdatert. Nå flytter vi over på en plattform som har de mulighetene man forventer av en nettside i 2013, fortsetter han.

Tradisjonelt har Petro.no fokusert på rammebetingelser, politikk og økonomi knyttet til de større oljeselskapene, mens Oilinfo har vært et nyhetsnettsted rettet mer mot leverandørindustrien. Bjørsvik lover at begge lesergruppene kommer til å finne artikler fra både Oilinfo- og Petro-konseptet.

– Tiden er inne
– De gamle Petro-leserne vil med dette få mer kjennskap til det som skjer i leverandørindustrien. Klassiske Oilinfo-saker vil nå i større grad dukke opp på Petro. For Oilinfo-leserne vil endringen ligge i at det blir mer politisk stoff enn hva man har vært vant med fra tidligere. Men de kommer samtidig til å finne alt det de finner på Oilinfo i dag, forklarer redaktøren.

Den nye nettsiden kommer også til å ha en «temaside» ved navn PetroNord, et konsept som allerede finnes i dag.

– Dette er på sitt vis en Oilinfo-side for Nord-Norge, sier han.

Selv har Bjørsvik vært en del av Oilinfo i fem år, og han mener at tiden nå er inne til å slå sammen begge nettsidene.

– Dette er helt riktig å gjøre, og tiden er riktig, sier han.

Petro Media News er en uavhengig mediebedrift som retter seg redaksjonelt mot petroleumsindustrien i Norge spesielt og verden generelt. I dag har Petro Media News nettsidene Oilinfo.no og Petro.no, men fra og med neste uke blir dette som nevnt slått sammen til Petro.no.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger