Publisert 4. februar 2000

Driftsinntektene til Sevan Marine økte med 50 millioner kroner fra andre kvartal i år, sammenlignet med fjorårets periode. Likevel tjener ikke bedriften særlig mer penger.

Driftsinntektene fra andre kvartal i år er 58 millioner dollar, tilsvarende 365 millioner kroner. I fjor var tallet fra samme periode nesten 50 millioner dollar, tilsvarende 314 millioner kroner.

– økningen skyldes inntekter fra Goliat-prosjektet og starten på Sevan Driller-operasjonen på slutten av kvartalet, skriver selskapet i en børsmelding.

Men de økende inntektene sørger ikke for at netto resultat øker tilsvarende. Fra andre kvartal i år melder Sevan Marine om 0,5 millioner dollar i netto resultat, noe som utgjør rundt tre millioner kroner. I fjor var tallet imidlertid 22 millioner dollar, tilsvarende 138 millioner kroner.

Refinansiering av gjeld for «Sevan Voyageur» og ny gjeld relatert til «Sevan Driller II» er en av årsakene til lavere inntjening.

I kvartalsmeldingen skriver selskapet at Sevan Marine har en av de mest moderne FPSO-flåtene i verden, og at styret derfor ser muligheter for kostnadseffektive løsninger framover.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger