Publisert 4. februar 2000

økokrim har satt i gang strafferettslig etterforskning av DNO i forbindelse med handelen som involverte Kurdistans naturressursminister.

økokrim har ifølge en pressemelding rimelig grunn til å etterforske om noe straffbart har skjedd i forbindelse med handelen.

– Vi starter en etterforskning fordi vi har sett på det materialet vi har fått fra Kredittilsynet, og mener at det er rimelig grunn til å etterforske saken, sier førstestatsadvokat Arnt Angell til E24.

Angell ønsker ikke å kommentere ytterligere akkurat hva det er som har fått økokrim til å åpne etterforskning.

DNO havnet i en mediestorm da det viste seg at de hadde prøvd å hemmeligholde at Kurdistans minister med ansvar for naturressurser hadde vært involvert i en større aksjehandel i selskapet.

DNO skriver i en pressemelding at de oppfordrer økokrim til også å se på lekkasjer hos Oslo Børs i forbindelse med saken, og er tydelig indignerte på økokrim har offentliggjort nyheten uten å ha varslet DNO først.

– DNO registrerer nok en gang at en offentlig etat legger ut informasjon som har effekt på DNO’s aksjekurs, uten at selskapet på forhånd er varslet, slik selskapet kan informere hele aksjemarkedet med utfyllende og mer presis informasjon, rapporterer selskapet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger