Publisert 4. februar 2000

økokrim har bøtelagt Rocksource for feil innsidelisteføring i forbindelse med boring av to brønner. Mens økokrim ser alvorlig på saken, mener selskapet at de var «for varsomme».

– Vi setter alle ansatte på en liste og erklærer innside når vi går inn i et reservoar. Det er dette vi har blitt bøtelagt for, sier Per Anders Muri, i Rocksource, til Petro Media News.

– En liten organisasjon
Reaksjonen kommer etter at økokrim har bøtelagt selskapet for ikke å ha fulgt regelverket knyttet til innsidelisteføring under boringen av to brønner i fjor; Kora og Phoenix.

– Boten er utelukkende knyttet til listeføringsprosedyrer, heter det i en børsmelding fra selskapet.

Muri forklarer til Petro Media News at selskapet, for å være på den sikre siden, burde sette alle på listen.

– Vi er en liten organisasjon, og vurderte det slik at alle burde settes opp, sier han.

Videre forteller han at de aksepterer boten, og går videre.

– Jeg vil ikke gå så mye inn på selve boten. Men vi registrerer at økokrim har hatt stort fokus på listeføring den siste tiden. Dette er vi enige om er viktig. Men vi mener altså at vi ble bøtelagt for å ha vært for forsiktige, sier han.

Skuffet over dommen
CEO i Rocksource, Chris Spencer, sier i børsmeldingen at han er skuffet over dommen.

– Det virker på meg som at vi er bøtelagt for varsomhet, og jeg er skuffet. Vi har basert prosedyrene våre på juridiske råd og grundige vurderinger vi trodde var i tråd med etablert praksis i bransjen for sammenlignbare selskaper. Likevel velger vi å vedta forelegget, sier han i meldingen.

økokrim: Alvorlig
Petro Media News har forsøkt å få en kommentar fra økokrim, uten suksess. Men i en melding heter det at de ser alvorlig på saken.

– I forbindelse med boring av to letebrønner i juli og september 2011 ble representanter for foretaket kjent med at brønnene ikke var kommersielt drivverdige. Opplysningene om dette utgjorde innsideinformasjon for selskapet. Til tross for dette unnlot selskapet å identifisere og føre navnene på de personene som fikk tilgang til informasjonen på en innsideliste med angivelse av dato og tidspunkt de fikk tilgang til opplysningene, heter det i meldingen.

– Alle børsnoterte foretak har etter verdipapirhandelloven § 3-5 en plikt til å fortløpende føre liste over de personer som gis tilgang til innsideinformasjon. Dette er en viktig forpliktelse som bidrar til å redusere spredning og hindre misbruk av slik informasjon. Riktige innsidelister er også viktig for kontrollformål. De bidrar til å øke muligheten for å avdekke innsidehandel. Samlet bidrar korrekt listeføring til at tilliten til markedet bevares, heter det videre i meldingen.

Boten fra økokrim på 150.000 kroner, har blitt fastsatt ut fra selskapets økonomi, og det er tatt med i vurderingen at selskapet har samarbeidet under etterforskningen.

– Vi ser alvorlig på brudd på plikten til å føre innsidelister, og har de siste månedene ilagt fem selskaper forelegg for mangelfull listeføring. Samtlige forelegg er vedtatt. øKOKRIM vil også i fremtiden søke å sanksjonere denne type overtredelser strengt.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger