Bygger verdens største offshore vindpark

(Illustrasjonsfoto: Arkiv)
Publisert 28. oktober 2015

Dong Energy har i dag tatt endelig investeringsbeslutning, og skal bygge Walney Extension Offshore Wind Farm, som ligger i Irskesjøen.

Vindparken ligger cirka 19 kilometer utenfor vestkysten av Storbritannia.

Den endelige investeringsbeslutningen er gjort etter å ha sikret alle nødvendige godkjennelser fra myndigheter og etter å ha signert de fleste kontrakter for leveranse og installasjon til å bygge prosjektet.

Walney Extension er forventet å være i full drift i 2018, og vil da være den største offshore vindparken i verden.

Vindparken vil bli bygget og drevet under Storbritannias EPJ FID-regime, med en fast pris for de første 15 årene med produksjon.

– Walney Extension vil levere ren elektrisitet til mer enn 460.000 britiske hjem, og jeg er veldig glad for at vi nå kan starte byggingen av det som skal bli verdens største offshore vindpark når den er fullført. Å bygge denne offshore vindparken vil bringe oss betydelig nærmere å realisere vår strategi om å ha 6.5GW installert kapasitet på nettet i 2020, sier Samuel Leupold, konserndirektør i Dong Energy.

DONG Energy har besluttet å bruke to forskjellige turbiner: 40 8MW turbiner fra MHI Vestas Offshore Wind, og 47 Siemens 7MW offshore turbiner.

– Britisk offshore vind har hatt fenomenal vekst de siste årene. En forutsetning for langsiktig vekst i bransjen er at offshore vind til slutt kan konkurrere på kostnader med andre energiteknologier. Å bygge Walney Extension vil bringe oss et skritt nærmere det målet, og jeg er tilfreds med å se at vi holder kostnadene nede, mens man fortsetter å utvide den britiske forsyningskjeden, sier Leupold.

– Jeg er også glad for at turbinbladene, deler av fundamentet og kabelinstallasjon vil komme fra britiske produksjonsanlegg og fartøy, og skape lokale arbeidsplasser, avslutter han.

Foreløpig har Dong Energy bygget 2,080MW i Storbritannia og Tyskland. Når disse prosjektene er fullført, inkludert Walney Extension, har DONG Energy bygget totalt 5,089MW, tilsvarende det årlige forbruket av elektrisitet for mer enn 12,5 millioner europeere.

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger