Endúr Energy Solutions begjærer oppbud

(Illustrasjonsfoto: Shutterstock)
Publisert 14. februar 2020

Styret i Endúr Energy Solutions AS konkluderer med at det nå ikke foreligger grunnlag for fortsatt drift og har i kveld vedtatt å begjære oppbud i selskapet.

En begjæring om dette vil nå bli levert Stavanger Tingrett, ifølge en børsmelding.

Styret i selskapet har sammen med sine rådgivere og ressurser i konsernet over tid arbeidet med alternative strukturelle og finansielle løsninger som kunne gi en positiv drift i selskapet, men uten å lykkes.  En vesentlig svekking av driftsresultatene gjennom 4. kvartal har vanskeliggjort dette arbeidet. Ny selskapsledelse som ble hentet inn november 2019 vurderer i tillegg verdien av selskapets ordrereserver til å være vesentlig lavere enn estimert av tidligere ledelse.

Foreløpige regnskapstall for Endur Energy Solutions AS for 2019 indikerer et underskudd på NOK 20 millioner av en omsetning på NOK 116 millioner. Underskuddet i 4. kvartal 2019 alene er i foreløpige regnskapstall estimert til NOK 15 millioner. 

Hans Petter Eikeland, som er styreleder i Endúr Energy Solutions AS og konsernsjef i morselskapet Endur ASA, beklager sterkt at styret nå har funnet det nødvendig å melde oppbud i det Stavanger-baserte selskapet med kontorer på Forus og en fast stab på rundt 41 personer.

-Endur Energy Solutions AS kom inn i konsernet for ett år siden, og hadde med seg flere rammeavtaler knyttet til vedlikeholds- og modifikasjonsoppdrag i offshoremarkedet. Dessverre har en ikke lykkes i å materialisere disse rammeavtalene til å gi tilfredsstillende aktivitet og lønnsom drift. Selskapet har heller ikke gjennom dette året lykkes med å hente inn nye oppdrag av betydning fra verken on- eller offshoremarkedet.  I sum så har dette påført selskapet en belastning som ikke lenger forsvarer grunnlaget for fortsatt drift, sier Eikeland. 

Endur Energy Solutions AS har i dag to datterselskaper; Endúr PMAE AS og Endúr Industrier AS. Endur PMAE AS vil også bli begjært konkurs i og med at driften i dette selskapet er direkte relatert til personellutleie til morselskapet. Dette selskapet har per i dag ca 50 ansatte. Når det gjelder Endur Industrier AS så vil det være opp til bostyret i Endur Energy Solutions AS å ta stilling til videre fremtid for dette selskapet. 

-Endúr Industrier AS med base i Dusavika utenfor Stavanger har levert en solid drift gjennom hele 2019. Dette datterselskapet til Endur Energy Solutions AS har etter vår mening en attraktiv posisjon som vi tror kan videreutvikles ytterligere med nye eiere, sier Hans Petter Eikeland. 

Siste fra forsiden

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

+

Ferdig med første del av borejobben på Maria Fase 2

+

Fant opptil 90 millioner fat i fjor – skal bore pilotbrønn for mulig utbygging

+

Har spuddet Brokk

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger