Milliardunderskudd i tredje kvartal

Publisert 28. november 2014

Tredje kvartal er preget av vesentlige nedskrivninger, noe som har trukket resultatet for Noreco ned til minus NOK 1,1 milliard.,Der produksjonen i tredje kvartal 2014 hovedsakelig var uendret fra forrige kvartal, har vesentlige nedskrivninger trukket resultatet for Norwegian Energy Company ASA (Noreco) ned til minus NOK 1,101 milliard.

Driftsinntekter i tredje kvartal 2014 var 296 millioner kroner, ned fra 318 millioner kroner i forrige kvartal. Lete- og vurderingskostnader utgjorde 629 millioner kroner, hovedsakelig på grunn av kostnadsføring av det britiske Huntington Fulmar-funnet (Maxwell), og driftsresultatet før avskrivninger og nedskrivninger (EBITDA) var negativt med 556 millioner kroner, sammenlignet med minus 29 millioner kroner i forrige kvartal.

Den negative utviklingen i produksjonen skyldes at det i flere av Norecos produserende felt er nødvendig å sikre en langsiktig finansiell løsning. Det er iverksatt en full gjennomgang av tilgjengelige alternativer.

– Vår viktigste prioritet på kort sikt er å sikre en langsiktig finansiell løsning, sier administrerende direktør i Noreco, Tommy Sundt.

– Arbeidet med å kartlegge mulige løsninger til selskapets finansielle utfordringer pågår for fullt. Dialogen med kreditorer om betalingsutsettelser og henstand fra krav i gjeldende låneavtaler er konstruktiv og god, og vi forventer at det innen kort tid vil bli innkalt til et obligasjonseiermøte som vil avklare disse spørsmålene, sier han.

Les også:

Ny CEO og CFO i Noreco

Noreco sliter fortsatt

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger