Nedgang for BG

(Foto: BG Group)
Publisert 30. oktober 2015

BG hadde et driftsresultat med en nedgang på 37 prosent i tredje kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor.

EBITDA ble redusert med 37 prosent i tredje kvartal, fra USD 1984 millioner, tilsvarende NOK 16,97 milliarder etter dagens kurs, til USD 1244 millioner, eller NOK 10,64 milliarder. Det kommer frem i selskapets kvartalsrapport for tredje kvartal.

Inntekter og andre driftsinntekter ble redusert med 9 prosent til USD 4147 millioner (NOK 35,46 milliarder) i tredje kvartal, sammenlignet med USD 4581 millioner (NOK 39,17 milliarder) i tredje kvartal 2014.

– Det reflekterer en betydelig nedgang i realiserte salgspriser, som påvirker både oppstrøms og LNG Shipping og Marketing segmentene, skriver BG i sin kvartalsrapport for tredje kvartal.

– Våre team leverte nok et sterkt operasjonelt resultat i tredje kvartal. I vår oppstrømsvirksomhet beholdt vi positiv bevegelse i våre vekstprosjekter i Australia og Brasil, og vi fortsatte å forbedre påliteligheten og effektivitet, sier konsernsjef i BG Group, Helge Lund.

– Vi øker nå vår årsveiledning for produksjon til 680-700 kboed. Vår LNG-virksomheten hadde en robust driftsytelse, til tross for utfordrende markedsforhold, og vi har opprettholdt vår EBITDA-veiledning for 2015, sier Lund.

 

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger