Økt driftsresultat og kontantstrøm for Reach Subsea

"Viking Neptun" var en av fartøyene med høy utnyttelse i kvartalet. Reach har per 31. desember 2015 en ordrereserve på nærmere NOK 160 millioner, hvorav hovedandelen er relatert til arbeid for 2016. (Foto: Eidesvik)
Publisert 23. februar 2016

Høy utnyttelse for «Normand Reach,» «Edda Fonn» og «Viking Neptune» har resultert i en sterkere enn forventet lønnsomhet og kontantstrøm i fjerde kvartal 2015, ifølge selskapet.

Reach Subsea rapporterer om et positivt netto resultat etter et utfordrende 2015. Selskapet hadde fire fartøy i drift i fjerde kvartal; «Normand Reach,» «Edda Fonn,» «Stril Explorer» og «Viking Neptun,» samt alle seks WROV-systemer og offshorepersonell. Det skriver selskapet i en melding tirsdag.

Reach har lykkes i å oppnå spot- og kortsiktige kontrakter. Ratene har vært ytterligere redusert på grunn av sesongvariasjoner, i tillegg til overskudd av tonnasje i de fleste segmenter.

Sterkere lønnsomhet

Høy utnyttelse for «Normand Reach,» «Edda Fonn» og «Viking Neptune» har resultert i en sterkere enn forventet lønnsomhet og kontantstrøm i kvartalet.

Driftsresultatet (EBITDA) i fjerde kvartal 2015 var på NOK 10,8 millioner, opp fra NOK 6,8 millioner i fjerde kvartal 2014, og en kontantstrøm fra operasjonelle aktiviteter på NOK 34,7 millioner, hvilket representerer en solid forbedring fra samme periode året før, med NOK 22,4 millioner.

Ifølge meldingen er styret svært fornøyd med slike resultater, i det som må karakteriseres som svært utfordrende markedsforhold.

Reach har per 31. desember 2015 en ordrereserve på nærmere NOK 160 millioner, hvorav hovedandelen er relatert til arbeid for 2016. Anbudsaktiviteten er fortsatt høy, ifølge selskapet.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger