– Riggskroting vil nå nye høyder

Dagraten for "Sevan Brasil" reduseres. (Foto: Sevan Drilling)
Publisert 26. februar 2015

Røde tall for Sevan Drilling ASA i 4. kvartal, men det blir bedring, mener styret.

Sevan Drilling ASA melder om et resultat etter skatt på -102,7 millioner dollar i 4. kvartal 2014, mot -28,3 millioner dollar i samme periode året før. Selskapet skylder på nedgangen i ultradypvannmarkedet.

– På kort sikt er ultra dypvannsmarkedet ekstremt utfordrende nå som lete- og produksjonselskaper reduserer planlagte investeringer i 2015, utsetter anbudsaktivitet, og gjør kutt i eksisterende driftskontrakter, skriver Sevan-styret i en melding.

– Et nivå vi ikke har sett på to tiår

I lys av dagens situasjon, forventer selskapet i nær fremtid å møte situasjoner der motparter ber om reduksjon i avtalte dagrater eller søker om tidlige kontraktsoppsigelser. Her vil de gå inn får å beskytte begge parters interesser. I likhet med Seadrill, mener selskapet at skroting av gamle rigger vil gi bedre tider:

– Alvorlighetsgraden i nedgangen tvinger boreindustrien til å foreta forsvarlige beslutninger om å legge gamle rigger i opplag eller å skrote dem, nå som riggene nærmer seg periodisk klassing. Denne aktiviteten forventes å akselerere, sannsynligvis på et nivå vi ikke har sett på to tiår.

– Fra et langsiktig perspektiv, mener vi disse beslutningene til slutt vil skape en sunnere industri der svakere aktører forlater virksomheten og gamle rigger pensjoneres.

Sevans driftsinntekter beløp seg til USD 102,5 millioner 4. kvartal 2014, sammenlignet med USD 65,7 millioner samme periode i fjor.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger