Rystad Energy åpner Stavanger-kontor

Tore Gulbrandsøy skal lede Rystad Energys stavangerkontor. (Foto: Rystad Energy)
Publisert 7. mai 2015

Mens oljeindustrien for tiden er mest opptatt av å stenge kontorer går analyseselskapet Rystad Energy mot strømmen og åpner nytt kontor i Stavanger.

Fra før har selskapet hovedkontor i Oslo og ellers kontorer i Houston, New York, London og Moskva.

– Nå var det på tide at vi fikk oss et kontor i Stavanger, en av de viktigste oljeklyngene i verden. Her kan vi være tett på kundene og alt annet som ellers foregår i oljebyen Stavanger, sier administrerende direktør Jarand Rystad på selskapets hjemmesider.

Til å lede Stavanger-kontoret, har Rystad ansatt Tore Guldbrandsøy. Han har mer enn 25 års erfaring fra oljeselskaper ­i Norge og internasjonalt og arbeidet innenfor leting, produksjon, konsernstrategi og forretningsutvikling blant annet i Statoil og Talisman.

– Jeg er både imponert og stolt over at et norsk selskap har etablert seg som et ledende analytikerselskap globalt sett, og nå er det på tide at oljemiljøet i Stavanger fullt ut kan høste av de investeringene Rystad Energy har gjort for å forstå den globale oljeindustrien. Vi har funnet trivelige lokaler i Smedvigkvartalet –  like i nærheten av Stavanger konserthus og flere oljeselskap. Stavangerområdet er klart det største og viktigste oljesentret I Norge, sier Guldbrandsøy. Han har hatt Stavanger som base siden han startet å jobbe for BP på Forus med Ula -feltet i 1988.

– Antall ansatte i oljesektoren nådde toppen i august 2014 med 69.100 direkte ansatte i Stavanger-området. Oslo-området var nummer 2 med 41.600 ansatte, fulgt av Bergens-området på tredjeplass, med 28.900 ansatte. Selv om oljesektoren opplever en brå nedgang nå vil Stavanger fortsatt være et ledende senter for industrien i flere tiår framover. Når det gjelder inntekter fra oljeindustrien er Stavanger nesten enerådende når det gjelder oljeselskapene. 97 prosent av inntektene fra olje og gass salg kommer fra selskap med hovedkontor i Stavanger.  Kun 2.7 prosent kommer fra Oslo-selskap og 0.3 prosent fra Trondheims-selskap.  Når det gjelder oljeserviceselskap er Stavanger også ledende, med NOK 120 milliarder i inntekter i 2014, mens Oslo-området hadde NOK 65 milliarder og Bergens-regionen NOK 60 milliarder. Derfor er Stavanger et sted vi gjerne vil være, sier Jarand Rystad.

 

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger