Seadrill stopper utbytte

Publisert 26. november 2014

Fryser utbytteutbetalinger og vil ikke bestille nye rigger, men mener utsiktene på lang sikt er gode. Det kommer frem i Seadrills rapport for tredje kvartal.,Seadrill hadde et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på USD 635 millioner (NOK 4,32 milliarder) i tredje kvartal 2014, skriver selskapet i sin kvartalsrapport.

Nettoresultatet i kvartalet var USD 190 millioner (NOK 1,29 milliarder), mot USD 315 millioner (NOK 2,14 milliarder) i samme periode i fjor.

Totale driftsinntekter ble USD 1.293 millioner (NOK 8,8 milliarder). Selskapets ordrebok var på USD 18,3 milliarder (NOK 124,48 milliarder) per 25. november.

Ifølge Seadrills rapport for tredje kvartal fryser selskapet utbytteutbetalingene for å fokusere på gjeldsreduksjon og verdiskapning. Selskapet forklarer det med en betydelig forverret markedssituasjon.

Ved å pause utbytte vil Seadrills kapitalposisjon bedre seg med rundt USD 2 milliarder (NOK 13,6 milliarder) per år, ifølge meldingen.

Selskapet varsler også at de ikke vil bestille noen nye rigger frem til man ser en tydeligere retning i offshore riggmarkedet. Allikevel mener selskapet at utsiktene på lang sikt er gode.

– Det gjenstår å se hvor lenge de nåværende markedsforholdene vil vare. Men selskapet mener at det fundamentale for vår bransje ligger fast på lang sikt, skriver Seadrill.

– Det er drevet av det faktum at tiden med enkel og billig olje er over, og at olje- og gassreservene som er nødvendige for å møte langsiktige etterspørselsvekst fortsatt er å finne i regioner med dype og ultradype farvann, heter det videre.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger