Tap for helikopterselskap

(Illustrasjonsfoto: CHC Helikopter Service)
Publisert 30. mars 2016

De to store helikopterselskapene som betjener norsk sokkel tapte NOK 350 millioner kroner siste regnskapsår. Det melder NTB.

Både CHC Helikopter Service og Bristow Norway er en del av internasjonale konserner med regnskapsperioder som løper fra vår til vår (mars/april).

Regnskapene viser at CHC fikk et driftsresultat før skatt på 238,2 millioner kroner, mens Bristow tapte 111,3 millioner kroner før skatt, skriver Sysla.

I årsberetningen skriver CHC at inntektene i siste regnskapsår gikk noe opp i et utfordrende marked, mens lønn og sosiale kostnader økte med 11,6 prosent, mye på grunn av at pensjonskostnadene ble drevet opp.

Kostnadskutt

Ifølge årsberetningen ser selskapet lyst på framtiden og også Bristow trekker fram kostnadskutt som en prioritert oppgave. Selskapet definerer markedet som svært konkurranseutsatt, med små fortjenestemarginer.

– Når det gjelder resultatet i 2015 reflekterer dette også noen engangskostnader, i tillegg til de økte leasingkostnadene, sier administrerende direktør Arne Roland i CHC som i løpet av det siste året har redusert antall ansatte fra 477 til 425. Antall piloter i selskapet er nå 160, 30 færre enn i august i fjor.

Driftssjef Heidi Wulff Heimark i Bristow sier at milliardkontrakten med Statoil vil skape nye arbeidsplasser i Bergen og Florø fra neste vår.

– Det er for tidlig å gi et eksakt tall på hvor mange nyansatte vi får behov for her, eller hvor mange ansatte det vil være i selskapet utover i 2016, sier hun.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger