Publisert 4. februar 2000

Oljeindustriens landsforening kom i går fram til en enighet med fagforeningene Industri Energi, SAFE, Parat og Negotia om landansatte i olje- og gassindustrien.

SHAKE HANDS: Jan Hodneland (OLF, t.v.) og
Frode Alfheim (Industri Energi, t.h.) markerer at
de er enige om bransjeavtalen. (Foto: OLF)

Forholdene for de landansatte er regulert av to parallelle avtaler; bransjeavtalen for Industri Energi og oljeoverenskomsten for SAFE, Parat og Negotia, som aller er en del av YS. Avtalene er rammeavtaler for landpersonell i olje- og gassnæringen, og er nå revidert for to år.

Mest fornøyd med reiseregulativ
– Jeg er mest fornøyd med endringer i punkt 11, reiseregulativ hvor det nå står at man skal ha lokale drøftinger på retningslinjer, herunder godtgjørelse for reiser på den enkeltes fritid, sier leder for fagpolitisk avdeling i Industri Energi, Frode Alfheim, i en pressemelding.

Forhandlingene går ikke på økonomi, siden lønnsreguleringer forhandles lokalt i bedriftene. Et hett tema i årets lønnskamp har vært likelønn, og det har kommet inn et punkt om dette i bransjeavtalen for Industri Energi.

– I den reviderte avtalen har partene blitt enige om at man ved lokale lønnsforhandlinger skal se på eventuelle lønnsforskjeller mellom kvinner og menn, samt årsakene til disse, rapporterer Industri Energi.

– Harde forhandlinger
– Det har vært krevende forhandlinger med mange vanskelige krav. Vi er fornøyde med å ha kommet frem til en ny avtale, sier forhandlingsleder i OLF, Jan Hodneland.

Bransjeavtalen med Industri Energi omfatter rundt 3.000 organiserte medlemmer, mens Oljeoverenskomsten omfatter nærmere 1.200 medlemmer.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger