Publisert 4. februar 2000

OLF mener regjeringen deler ut for små områder i 20. konsesjonsrunde. – Når man inviterer på middag, så må man servere maten, sier Lars Arne Ryssdal i Oljeindustriens Landsforening (OLF).

SKUFFET OVER DEPARTEMENTET: Lars Arne
Ryssdal i OLF. (Foto: OLF)

– 20. runde er skuffende. Tilgangen på nytt og attraktivt leteareal burde vært bedre, sier direktør for næring og miljø, Lars Arne Ryssdal i OLF, i en pressemelding.

Ryssdal viser til at produksjonen faller på norsk sokkel, og at det da er avgjørende at myndighetene åpner for og legger til rette for attraktivt leteareal, slik at man dermed også sikrer videreutvikling av statens viktigste inntektskilde. Han mener det er for dårlig at myndighetene kun tildeler 36 blokker, når hele 301 blokker ble nominert av oljeselskapene, særlig når lisensrunden kommer ett år senere enn det som tidligere har vært vanlig.

– Siden 20. runde har vært utsatt, burde det kommet mer nytt og spennende areal i denne runden. Regjeringens tildeling er derfor skuffende, sier Ryssdal.

Kunngjøringen av resultatene er også forsinket med rundt en måned.

– Mye tyder på at forsinkelsen kan få konsekvenser for seismikkaktiviteten og letevirksomheten på norsk sokkel i år. Verden og Norge står ovenfor en alvorlig finanskrise. Regjeringen kunne gjort mer for å bidra til aktivitet og investeringer, sier Ryssdal.

Ryssdal og OLF karakteriserer det som positivt at såpass mange små og nye oljeselskaper har vist sin interesse i denne konsesjonsrunden, men mener det er nok et argument for at myndighetene burde dele ut flere lisenser.

– Vi vil understreke at dette gir myndighetene et ansvar for å gi selskapene områder å lete på. Når man inviterer på middag, så må man servere maten, mener Ryssdal.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger