Publisert 27. november 2007

Et karriereutviklingsprogram i regi av Oljeindustriens Landsforening (OLF) skal få kvinner opp og fram i oljebransjen., Kari Mæland (NHO) er leder for «Female future»
i NHO. Her sammen med prosjektleder Håvard Hauan.
Foto: OLF

Petro.no

En rapport utarbeidet av Olje- og energidepartementet viser at det er svært få kvinner i lederroller, styrer og beslutningsprosesser i oljebransjen.

OLF har notert seg dette og er nå i gang med et eksklusivt program for oljeindustrien. 20 utvalgte kvinner i OLF-selskaper skal fokusere på nettverksbygging, lederutvikling og styrekompetanse for sine medsøstre i 2008.

Gjennom karriereutviklingsprogrammet «Female future» skal kvinner bli mer synlige i oljebransjen og bedre kvinnenes representasjon i ledelsen av selskapene, skriver OLF på sine nettsider.

Medlemsbedriftene er blitt bedt om å nominere kvinnelige deltakere, og forplikter seg samtidig til å arbeide for at disse kvinnene kan tas inn i ledende stillinger i bedriften eller i styrer etterpå.

OLF opplyser at programmet blant annet innebærer personlighetstest, utviklingssamtale, kursing i ledelse og retorikk og et 40 timers styrekompetansekurs på BI.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger