Publisert 4. februar 2000

Direktør for Oljeindustriens Landsforening (OLF) mener at de nordlige delene av Barentshavet bør åpnes for oljeboring innen 2014, og er ikke bekymret for miljøskader i området.,

BøR åPNE BARENTS: Mener Per Terje Vold.
(Foto: OILINFO)

OLF-direktør Per Terje Vold talte under OLFs årskonferanse forrige uke, og påpekte at de nordlige delene av Barentshavet, inkludert Lofoten og Vesterålen, burde åpnes for boring. Han understrekte også at hele Nord-Norge burde inkluderes i den norske olje- og gasspolitikken «jo før jo bedre», skriver avisa Nordlys med referanse til NTB.

– Det er grenser for hvor lenge vi kan vente, da alt som blir funnet nå er minimale oljefunn, sa Vold, og mente derfor at nye, lovende områder i nord derfor må åpnes.

Norsk olje- og gassindustri går for tiden gjennom et kraftig fall i oljeproduksjon, da Nordsjø-felter har vært igjennom sine produksjonshøydepunkter. Industrien ønsker derfor nye felter og en fremtid i nord.

– De sørlige delene av Barentshavet er allerede åpnet, og vi burde sikte på å åpne de nordlige delene etter 2014. Det tar 15 til 20 år fra nye felter er åpnet til produksjonen er startet, sa Vold.

OLF-direktøren er ikke bekymret for de miljømessige aspektene rundt boring i nordområdene.

– Dersom vi kan finne ressurser, sikre et miljøansvarlig lederskap og møte HMS-forskriftene, tror jeg ikke at disse områdene skiller seg så veldig fra andre områder hvor vi har letet etter olje og gass, understrekte Vold.

Vold påpekte likevel at oljeindustrien has samme mål som miljøorganisasjonene om å beskytte det biologiske mangfoldet, sikre fisken og forebygge lekkasjer.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger