Publisert 4. februar 2000

ExxonMobil var lenge det største børsnoterte selskapet i verden, nå har de falt ned på lista til fordel for enda et oljeselskap, PetroChina.

Det kinesiske oljeselskapet er datterselskapet til det statseide selskapet China National Petroleum Corporation (CNPC), og selskapet har nå klatret til topps på listen over verdens mest verdifulle selskap, dette skriver Dagens Næringsliv.

Det amerikanske ExxonMobil er notert til hele 335,9 milliarder dollar, hvorav det norske oljefondet har en andel på 11,6 milliarder norske kroner. PetroChina er notert i Shanghai, og er verdt 336,4 milliarder dollar, dette er omkring to billioner norske kroner.

Det statskontrollerte PetroChina har til tross for fallende oljepris og finanskrise opplevd en oppgang på aksjekursen, og bare i løpet av forrige år gikk aksjekursen opp så mye som 30 prosent. Det oljeselskapet som derimot regnes for å være største målt i verdi uavhengig av børsnotering er Saudi-Arabias statskontrollerte oljeselskap Saudi Aramco som både har verdens største oljeproduksjon og de største oljereservene.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger