Olje i Hanssen

Publisert 3. juli 2014

Letebrønn 7324/7-2 påtraff omlag 20 meter oljekolonne i Støformasjonen med meget gode reservoaregenskaper.,OMV (Norge) AS, operatør for utvinningstillatelse 537 , er i ferd med å avslutte boringen av undersøkelsesbrønn 7324/7-2 Hanssen (tidligere Wisting Main ). Onsdag meldte operatøren at DST var sluttført, man satt sementplugger og P&A var pågående.

Brønnen, som ble spuddet 13. april, er boret om lag sju kilometer nordvest for oljefunnet 7324/8-1 Wisting Central og 315 kilometer nord for Hammerfest.

Primært letemål for brønnen var å påvise petroleum i reservoarbergarter av mellomjura til sentrias alder (Stø-, Nordmela-, og Fruholmenformasjonen Sekundært letemål var å påvise petroleum i reservoarbergarter av sen- til mellomtrias alder (Snaddformasjonen).

Brønnen påtraff omlag 20 meter oljekolonne i Støformasjonen med meget gode reservoaregenskaper.

Det ble påtruffet hovedsaklig gass i sandsteinlag i Snaddformasjonen med dårlige reservoaregenskaper, og ingen gassgradient ble etablert.

Foreløpige beregninger av størrelsen på funnet er mellom tre og åtte millioner standard kubikkmeter (Sm3), eller mellom 18,87 og 50,32 millioner fat, utvinnbar olje.

En vellykket formasjonstest ble utført i Støformasjonen. Maksimum produksjonsrate var på 319 Sm3 olje og 9195 Sm3 assosiert gass per strømningsdøgn gjennom en 56/64 tommers dyseåpning.

Dette er den tredje letebrønnen i utvinningstillatelse 537. Tillatelsen ble tildelt i 20. konsesjonsrunde i 2009.

Brønnen ble boret til et vertikalt dyp på 1679 meter under havflaten og avsluttet i Snaddformasjonen av sen- til mellomtrias alder. Havdypet er 418 meter. Brønnen blir nå permanent plugget og forlatt.

Brønn 7324/7-2 ble boret av boreinnretningen «Transocean Barents» som etterpå skal til verft på Stord for femårs re-sertifisering.

OMV er operatør i PL 537 med 25 prosent. Partnerne i lisensen er Idemitsu (20 prosent), Petoro (20 prosent), Spring Energy (20 prosent) og Statoil (15 prosent).

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger