Olje i Luno II

Publisert 8. april 2013
Lundin har funnet olje i letebrønn 16/4-6 S Luno II.

,

Ifølge selskapet har boringen av letebrønnen 16/4-6S på Luno II prospektet resultert i et potensielt betydelig oljefunn.

Brønnen er lokalisert på omkring 100 meters havdyp i den midtre delen av Nordsjøen i lisens 359, 16 kilometer fra Edvard Grieg. Korteste avstand til land er 175 kilometer.

En brutto oljekolonne i overkant av 40 meter har blitt påvist. Olje/vann-kontakten ble påtruffet på ca 1.950 meter under gjennomsnittlig havnivå. Det er en lett olje av god kvalitet. Data indikerer at reservoarkvaliteten i Luno II er annerledes enn i Edvard Grieg og Johan Sverdrup. En omfattende kjerneboring, logging og prøvetaking av væsker har blitt utført. Funnet vil nå bli produksjonstestet.

– Vi er veldig glade for at Luno II ser ut til å være enda et betydelig funn på Utsirahøyden. Eksistensen av en tykk reservoarseksjon på dette stedet er gode nyheter. Reservoarkvaliteten, som ikke er den samme som Johan Sverdrup, virker god og vil nå bli testet, sier Ashley Heppenstall, konsernsjef i Lundin Petroleum AB.

Det er semien «Bredford Dolphin» som har boret letebrønnen. Etter gjennomføringen av uttestingen riggen vil bli flyttet til Lundin Norge opererte PL501 å fortsette prøveboring på Johan Sverdrup-funnet.

Lundin er operatør i PL 359 (40 prosent) med partnerne Premier Oil Norge (30 prosent) og Statoil (30 prosent).

Siste fra forsiden

DNO kjøper fem felt i Norne-området

Enighet i sokkeloppgjøret – lønnsøkning på 44.000 kroner

+

Sender Linus til Hanøytangen for klassing

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger