Olje og gass i Gohta Appraisal

Publisert 21. juli 2014

Første avgrensning av Gohta-funnet er ferdig.

Den første avgrensningsbrønnen i oljefunnet Gohta er nå i avslutningsfasen. Det ble påvist olje og gass som forventet og det ble gjennomført to produksjonstester. Testen i gassdelen av reservoaret var positiv, men resultatene fra oljesonen er ikke entydige. Videre evaluering av funnet er i gang og en ny avgrensningsbrønn kan bli boret i 2015.

LES OGSÅ: Stort oljefunn i Gohta

Avgrensningsbrønnen 7120/1-4S ble boret med semien «Island Innovator» på 332 meters vanndyp på Gohta-strukturen i Barentshavet, 5,3 kilometer nordvest fra funnbrønnen 7120/1-3 som ble boret i 2013. Riggen går nå videre for å bore avgrensningsbrønn 7220/11-1 Alta – også denne for Lundin.

Det har tidligere vært anslått at funnet kunne inneholde 111-232 millioner fat oljeekvivalenter. Med de foreliggende opplysninger fra avgrensningsbrønnen ligger det ikke an til at dette anslaget vil bli endret.

Avgrensningsbrønnen ble boret til totalt 2 490 meter under havoverflaten. Den påtraff et reservoar med gasskappe over olje i permiske karbonater. Reservoaret er i yngre bergarter enn i funnbrønnen. Data fra avgrensningsbrønnen indikerer at det er kommunikasjon mellom de to brønnene, og at gass/olje og olje/vannkontakten er på samme nivå over hele strukturen.

Kvaliteten av gassreservoaret er god, mens reservoaret i oljesonen ser ut til å være av dårligere kvalitet enn i funnbrønnen. To produksjonstester ble gjennomført for å undersøke reservoar- og strømningsegenskapene. Det lykkes ikke å isolere gass fra testen i oljesonen og informasjonen fra oljesonen er derfor mangelfull. Testen i gassonen ga gode resultater. Produksjonen her tilsvarer 700 000 Sm3 gass per dag.

Partnere i PL 492 er Lundin Norwas AS (40 prosent og operatør), Det norske oljeselskap ASA (40 prosent) og Noreco Norway AS (20 prosent)

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger