Publisert 18. desember 2006

Styrene i Statoil og Hydro går inn for å slå sammen Statoil og olje- og gassvirksomheten i Hydro. Eivind Reiten foreslås som styreleder, og Helge Lund som konsernsjef i det nye selskapet som blir verdens klart største operatørselskap i offshoresektoren. Selskapet vil få nytt navn i løpet av integrasjonsprosessen.

Troll B. (Foto: Norsk Hydro)

Det nye selskapet antas å få en samlet produksjon på 1,9 millioner fat per dag i 2007 og påviste olje- og gassreserver på 6,3 milliarder fat olje­ekvivalenter.

Dette gjør selskapene til verdens klart største operatørselskap i offshoresektoren.

Hydros aksjonærer vil eie 32,7 prosent og Statoils aksjonærer vil eie 67,3 prosent av det nye selskapet. Hydros aksjonærer vil få 0,8622 aksjer i det nye selskapet for hver Hydro-aksje og fortsette som eiere av Hydro. Staten vil eie om lag 62,5 prosent i det fusjonerte selskapet.

Hydro vil fortsette som et ledende, fokusert og globalt aluminiumselskap.

Det fusjonerte selskapets forretningsadresse vil være i Stavanger. Konsernfunksjonene vil ligge både i Oslo og Stavanger og konsernsjefen vil ha kontor begge steder. De viktigste forretnings- og virksomhetsområdene vil drives fra Bergen, Oslo og Stavanger.

Det vil etableres et eget team som skal planlegge og gjennomføre en effektiv integrasjons­prosess. Det vil bli like jobbmuligheter for ansatte fra Hydro og Statoil i det nye selskapet, heter det i en melding fra Statoil.

Etter transaksjonen vil det nye selskapet bestå av 31.000 ansatte, hvorav om lag 5.000 kommer fra Hydros forretningsområde Olje & Energi, Hydro IS Partner og annet personell som støtter dagens olje- og gassaktiviteter i Hydro.

Det nye selskapet vil få et nytt navn som vil bli besluttet i løpet av integrasjonsprosessen.
Styrene foreslår at Eivind Reiten blir styreleder i det nye selskapet, mens Helge Lund foreslås som konsernsjef.

Foto: Helge Hansen
/ Hydro

– Fusjonen sikrer langsiktig verdiskaping for aksjonærene, fortsatt kompetanseutvikling og innovasjon, og en videre styrking av Norges rolle som ledende leverandør av energi på verdensmarkedet, sier Eivind Reiten, som fortsetter som konsernsjef i Hydro, et fokusert globalt aluminiumselskap som er godt posisjonert for langsiktig vekst.

Foto: Statoil

– Dette er en historisk milepæl. Tidspunktet er riktig for én sterk markedsaktør med base i Norge. Vi skaper et sterkere og mer konkurransedyktig selskap. Ved å kombinere det beste fra begge organisasjonene vil vi få en betydelig forbedring i vår internasjonale konkurranse­posisjon, og fremme langsiktig aktivitet på norsk sokkel, sier Statoils konsernsjef, Helge Lund.

– Dette innleder en ny epoke. Vi skaper et verdensledende energiselskap og gir Norge et sterkere olje- og gassmiljø, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Sammenslåingen gir et sterkere og mer konkurransedyktig selskap både nasjonalt og internasjonalt, sier Stoltenberg.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger