Publisert 4. februar 2000

Produksjonen har startet på den første ship-shaped FPSOen som er installert i på USAs sokkel; «BW Pioneer» på Petrobras Cascade & Chinook -felt i Mexicogolfen.

BW Offshore (Bergesen Worldwide) er den første som har levert en FPSO (Floating production, Storage and Offloading vessel) til amerikansk sokkel, og nå har altså operatøren Petrobras startet produksjonen fra den første brønnen; Cascade 4 . Feltet er med sine 2.600 meter det dypeste som noen gang har blitt utbygd med en FPSO. Feltet skulle egentlig kommet onstream i 2010, men boremoratoriet etter Macondo har forsinket produksjonsboringen og produksjonsstarten fram til nå.

Feltet er utbygd med to subsea-brønner i Cascade og en i Chinook, koblet til «BW Pioneer.» Denne kan produsere opptil 80.000 fat olje og 500.000 kubikkmeter gass per dag, og er utstyrt for å kunne koble raskt fra om det kommer en tropisk storm.BW har en femårs-kontrakt for FPSOen, og en opsjon for ytterligere tre år.

For øvrig har FMC levert subsea-utstyret, Aker Solutions kraft- og kontrollkablene som Subsea 7 installerte, mens DNV har klasset hele prosjektet.

Feltene ligger i Walker Ridge block, 300 kilometer sør for kysten til Louisiana. Operatøren Petrobras eier 100 prosent av Cascade-feltet, partnerne i Chinook er Petrobras (66.67 prosent) og Total (33.33 prosent).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger