Publisert 4. februar 2000

Lundins letebrønn 16/1-12 på et tilleggsprospekt til Luno-funnet fra 2007 viste seg å være et funn. Det kan være gode nyheter for de som håper på en ny oljeutbygging i Nordsjøen.

Brønnen ligger i lisens 338, samme lisens som det opprinnelige Luno-funnet, men hydrokarbonene brønnen fant var ikke i Luno-reservoaret. De ble funnet i et komplekst reservoar, og Lundin skriver i en pressemelding at det vil kreve en del arbeid for å finne ut hvor stort ressurspotensial feltet har, og hvorvidt det vil være kommersielt gjennomførbart å utvinne oljen.

– Brønnen bekrefter at området er geologisk komplekst, og at tilleggsprospektet etter all sannsynlighet ikke er tilknyttet Luno-feltet, sier Lundin-sjef Ashley Heppenstall. Han sa tidligere i år at feltet helt klart var kommersielt, og at selskapet nå jobber fram mot en Plan for utbygging og drift, som kan inkludere Luno Extension-funnet.

Det ble utført omfattende datainnsamling i brønnen, blant annet kjerneprøver, og foreløpige resultater tyder på en oljekolonne på 40 meter med gode flytkarakteristikker.

Brønnen ble spuddet 29. juli av «Songa Dee», og ble boret til et totalt dyp på 2.030 meter. Vanndybden på borestedet er 107 meter.

Lundin er operatør i lisensen og har en andel på 50 prosent, mens Wintershall Norge har 30 prosents andel og RWE Dea har 20 prosents andel i lisensen.

Nå skal «Songa Dee» videre til Marathons prospekt Marihøne i lisens 340, nord for Gudrun og sør for Alvheim. Der skal riggen bore letebrønnen 24/9-9 S.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger