Oljearbeiderne vant fram – nå blir det mer norsk biff på sokkelen

Illustrasjonsfoto: Andrea Rocha
NTB
Publisert 31. oktober 2023
Nå skal norske oljearbeidere få norske råvarer på middagstallerkenene i Nordsjøen. Equinor dobler andelen norsk kjøtt på sokkelen neste år.

– At Equinor nå dobler andelen norsk kjøtt for 2024 er veldig positivt, sier Trond Cato Fylling i Safe til Stavanger Aftenblad.

Han har vært en av pådriverne i arbeidet med å øke andelen norske produkter for oljearbeidere som arbeider ute i havet.

– Det gjenstår en stor andel av kylling og svinekjøtt som i dag blir importert. Vi forventer at Equinor nå går i dialog med sine leverandører og inngår langsiktige avtaler, som igjen vil gi de norske produsentene forutsigbarhet i produksjon av svinekjøtt og kylling, sier Fylling videre.

Før ble nesten alt av kjøtt importert. Ost og yoghurt kom fra Sverige, mens vann på flaske kom fra Nederland.

For Equinor har den største årsaken til at det ble brukt utenlandske varer vært manglende tilgjengelighet i det norske markedet, forteller pressetalsmann Gisle Ledel Johannessen.

– Vi serverer rundt åtte millioner måltider offshore hvert år. Her er det store logistikkoperasjoner i sving da det også er ulik lagringskapasitet på installasjonene.

Han sier videre at det jobbes med å øke andelen norsk kylling og svinekjøtt

Siste fra forsiden

+

Johan Sverdrup fase 3 har passert DG1

+

Noble Invincible plugger åtte brønner på Hod A

+

Utsetter produksjonsstart til 2025

+

Wellesley fant mer olje og gass i Troll/Fram-området

Arbeider fikk beina i klem på boredekk – hendelsen granskes

+

Har alternativ teknologi: – Positivt hvis man lukker døren for strøm fra land

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger