Oljearbeiderne vant fram – nå blir det mer norsk biff på sokkelen
– At Equinor nå dobler andelen norsk kjøtt for 2024 er veldig positivt, sier Trond Cato Fylling i Safe til Stavanger Aftenblad.
Han har vært en av pådriverne i arbeidet med å øke andelen norske produkter for oljearbeidere som arbeider ute i havet.
– Det gjenstår en stor andel av kylling og svinekjøtt som i dag blir importert. Vi forventer at Equinor nå går i dialog med sine leverandører og inngår langsiktige avtaler, som igjen vil gi de norske produsentene forutsigbarhet i produksjon av svinekjøtt og kylling, sier Fylling videre.
Før ble nesten alt av kjøtt importert. Ost og yoghurt kom fra Sverige, mens vann på flaske kom fra Nederland.
For Equinor har den største årsaken til at det ble brukt utenlandske varer vært manglende tilgjengelighet i det norske markedet, forteller pressetalsmann Gisle Ledel Johannessen.
– Vi serverer rundt åtte millioner måltider offshore hvert år. Her er det store logistikkoperasjoner i sving da det også er ulik lagringskapasitet på installasjonene.
Han sier videre at det jobbes med å øke andelen norsk kylling og svinekjøtt