Oljebransjen drar mer damer

Publisert 12. desember 2013

Men Europa henger etter.

Flere kvinner søker karrieremuligheter i oljebransjen enn før, både innen tekniske- og administrative disipliner, ifølge en ny undersøkelse fra BP og bransjenettstedet Rigzone .

I den nye ”Global Diversity and Inclusion Report” har 3000 bransjefolk (hvorav bare 10 prosent var menn) svart på ”om de føler antallet kvinner som arbeider i oljebransjen har økt globalt?” Av det totale antall respondenter, svarte 62 prosent bekreftende, men det var geografiske forskjeller. Mens 80 prosent av de spurte i Sør-Amerika svarte ”ja,” mente bare 52 prosent av europeerne at det hadde vært en økning – lavest av alle, når man sorterte geografisk.

På spørsmålet om man følte kvinner hadde like muligheter til å gjøre karriere innen ledelse, svarte 54 prosent av det totale antallet spurte ”ja.” Blant de asiatiske respondentene svarte 64 prosent ja, mens 60 prosent av de afrikanske også var enige i dette.

På spørsmålet om kvinners karrieremuligheter hadde bedret seg, svarte 78 prosent av canadierne ”ja,” mens bare 35 prosent av europeerne mente kjønndiskriminering var vanlig i oljebransjen.

Hele 72 prosent av de spurte mente oljeindustrien er mannsdominert, mens majoriteten av de spurte mente det er viktig for bransjen å være attraktiv for kvinner.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger