Publisert 15. august 2007

Oljedirektoratet brøt varslingsfristen da det i sommer ble satt i gang seismikkskyting utenfor Lofoten og Vesterålen.,NTB

Det ble heller ikke hentet inn vurderinger fra Havforskningsinstituttet i forkant. Dette kommer fram i korrespondanse mellom Oljedirektoratet (OD), Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet, skriver Fiskaren.

Bellona-leder Frederic Hauge er rystet over at OD satte i gang arbeidet uten å ha fått saken behandlet.

– Det er naturligvis helt uforsvarlig å la Oljedirektoratet sitte og leke kontrollorgan for egen virksomhet. Vi vil derfor kreve stans i videre seismikkplaner i dette området, sier Hauge.
Fiskerijurist Peter Ørebech mener det er alvorlig at Oljedirektoratet, som skal påse at oljevirksomhet skjer på lovlig vis, nå selv har brutt lovverket.

– Hvis ulovligheter skjer på seismikkområdet, skal Oljedirektoratet være de første til å politianmelde dette etter klager fra andre. Men vi kan vel neppe vente at direktoratet nå vil ta affære og melde seg selv, sier han.

Informasjonsleder Eldbjørn Vaage Melberg i OD innrømmer at skytingen ble varslet for sent. Årsaken var problemer med å få tak i fartøy og at man derfor ikke visste når oppstarten ville skje. Hun mener at korrespondanse med Havforskningsinstituttet, Fiskeridirektoratet og fiskeriorganisasjonene lang tid i forveien, viser at OD har tatt hensyn til forskning og fiskerinæring.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger