Publisert 23. september 2008

Oljefondet har investert 94 millioner kroner i ett av de kinesiske meieriselskapene som har sendt tørrmelk og andre meieriprodukter på markedet med det giftige stoffet melamin.

NTB

Så langt er fire barn døde, 53.000 barn er forgiftet og 13.000 barn er fortsatt innlagt på sykehus etter å ha drukket morsmelkerstatning eller fått i seg andre melkeprodukter tilsatt det giftige stoffet melamin.

Melkeprodukter fra 22 kinesiske selskap er blitt trukket tilbake, og blant disse finnes også produkter laget av Kinas største melkeprodusent, meieriselskapet China Mengniu Dairy Company. Den kinesiske giganten ble dannet i 1999 og notert på Hongkong-børsen i 2004.

Statens Pensjonsfond ? Utland (Oljefondet) er blant selskapets aksjonærer, og har 93.944.000 millioner kroner investert i selskapet, skriver Norwatch.

De fleste barna som er blitt syke, har fått morsmelkerstatning fra selskapet Shijiazhuang Sanlu Group. Ifølge Reuters er China Mangniu Dairy nummer sju på listen over de verste selskapene i melkeskandalen hva gjelder tilsetning av melamin i produktene. Tre av prøvene fra selskapet var positive.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger