Publisert 4. februar 2000

Den siste tidens bølge av lovende funn på norsk sokkel fortsetter. Nå har StatoilHydro funnet mellom 18,9 og 37,7 nye millioner fat olje i Nordsjøen.,StatoilHydro har avsluttet boringen av brønn 35/11-B-23-H på blokk 090 og 090D, i nærheten av Fram og ti kilometer nord for Troll. Håpet var å finne hydrokarboner i midtre jura-bergarter, og resultatet ble mellom tre og seks millioner Sm3 (18,87-37,74 millioner fat), mesteparten råolje.

Nå kan det bli aktuelt med en subsea tieback til Fram. Det nye funnet alene minimum nesten dobbelt så stort som de gjenværende oljereservene i Fram-feltet .

– Nå tar vi dette med oss i videre analyser. Det er selvsagt naturlig å betrakte dette som et godt mulig tilskudd til Fram-området, men jeg tør ikke spå noen tidsmessig fremdriftsplan for videre utbygging helt ennå, kommenterer StatoilHydros direktør for Undersøkelse og Produksjon Norge, Gisle Johanson, til Oilinfo.

Brønn 35/11-B-23-H er bare en av flere brønner som er boret i blokk 090 og 090D siden området ble gitt under TFO2005. Forrige brønn ble avsluttet i juni 2007; også da ble spor av olje og gass påvist. Den nå avsluttede brønnen ble boret til en samlet dybde på 2.525 meter under havflaten av den halvt nedsenkbare «Bideford Dolphin», som nå seiler videre for mer boring på Fram-feltet.

Blokk 090 og 090D opereres av StatilHydro Petroleum (25%)/StatoilHydro (20%), som har partnerne Gaz de France Norge (15%), Idemitsu Norge (15%) og Mobil Development Norge (25%) med seg på laget.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger