Publisert 4. februar 2000

Statoil har funnet olje på Krafla-prospektet 26 kilometer sørvest for Oseberg Sør-feltet i Nordsjøen. Funnet er beregnet til mellom 12,5 og 56,6 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter.

Nå skal Ocean Vanguard bore Krafla West.
Foto: Diamond Offshore

– Det ble påvist hydrokarboner i en 200 meters kolonne i Brentgruppen, i reservoarbergarter med god reservoarkvalitet. Foreløpige data indikerer olje, skriver Oljedirektoratet i en pressemelding.

Funnet ble gjort i det primære letemålet i Brentgruppen. Det sekundære letemålet i paleocen er tørt. Oljedirektoratet skriver at brønnen ikke ble formasjonstestet, men at det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking. Foreløpige estimater tilsier en størrelse på mellom to og ni millioner standard kubikkmeter utvinnbare oljeekvivalenter.

– Statoil har hatt stor suksess med leting i modne områder de siste årene. Nordsjøen er et strategisk viktig område for Statoil, og dette funnet på Krafla bekrefter igjen at selskapet fremdeles kan påvise interessante volum i nærheten av etablert infrastruktur, sier letedirektør for norsk sokkel i Statoil, Gro Gunleiksrud Haatvedt, i en pressemelding.

– Det er tidligere boret seks letebrønner i blokk 30/11 uten kommersiell suksess, så vi er veldig fornøyd med at Statoil ser ut til å ha gjort et «fast track»-funn i vår første operatørbrønn i denne lisensen, sier letesjef for Nordlige Nordsjøen, Tom Dreyer, i samme melding.

«Ocean Vanguard» boret brønnen til et vertikalt dyp av 3.822 meter under havoverflaten. Havdypet i området er på 108 meter. Brønnen blir nå permanent plugget og forlatt.

Etter at riggen er ferdig med plugging, skal den bore et sidesteg til funnbrønn 30/11-8S i PL 035 på et prospekt lenger vest. Denne undersøkelsesbrønnen har fått navn 30/11-8 A, og ligger i PL 035/272 – hvor Statoil også er operatør.

Med seg på lisenslaget har operatør Statoil (50 prosent) Det norske (25 prosent) og Svenska Petroleum (25 prosent). På forhånd anslo Det norske prospektet å inneholde mellom 10 og 50 millioner fat uriskede oljeekvivalenter.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger