Oljeindustrien donerer smittevernutstyr – se listen og meld inn bidrag
Glenn Stangeland
28. mars 2020
Foto: Kjersti Nordøy, Equinor
Oljeindustrien donerer smittevernutstyr – se listen og meld inn bidrag
Glenn Stangeland
28. mars 2020

Olje- og gassindustrien deler av sitt overskuddslager av verneutstyr for å bøte på mangelen i helsevesenet. 

Vi ønsker å samle disse bidragene i denne artikkelen, og håper du kan tipse oss om donasjoner, små og store, på redaksjonen@energi24.no

Her er listen:

Aker Solutions sin ELS-avdeling (Equipment, Logistics and Storage) har donert 16.300 hansker og 43 gjenbruksmasker med filter til Stavanger Universitetsykehus. (Kilde: Aker Solutions)

Kværner har donert 2000 masker, 10.000 hansker og 1640 engangsdresser til Stord kommune, 100 masker og 250 engangsdresser til Kvinnherad kommune (Halsnøytunet), 200 masker og 500 engangsdresser til Fitjar kommune, NOK 5 millioner til smitteverntiltak i Verdal kommune,  NOK 5 millioner til smitteverntiltak i Stord kommune, 1200 masker til Sykehuset Levanger, Helse Nord-Trøndelag HF og 300 masker til Verdal Kommune. (Kilde: Kværner)

Linjebygg har donerte alt av aktuelt utstyr som selskapet hadde på lager til Molde Sykehus. Totalt ble det donert tre paller med masker, briller, dresser og hansker. (Kilde: Linjebygg)

Westcon Yards Ølen har donert 200 par vernebriller og 180 P2-masker til Vindafjord Kommune, og Kystvakten/losbåt har mottatt 160 stk P2-masker. (Kilde: Westcon)

Equinor sendte tre paller med utstyr fra gassprosesseringsanlegget Kårstø til Haugesund sykehus og fire paller med utstyr fra Mongstad til Haukeland Universitetssykehus. Deretter gikk ytterligere to paller til Haukeland fra Sture og Kollsnes. Tidligere har Rotvoll forskningssenter og Tjeldbergodden levert utstyr til St. Olavs Hospital i Trondheim, forskningssenteret i Porsgrunn har levert til Porsgrunn sykehus og fra kontoret på Fornebu er det levert utstyr til et sentralt samlingslager i Oslo. (Kilde: Equinor)

Aker Solutions Egersund har donert 300 par vernebriller og 600 beskyttelsesmasker til Eigersund Kommunes nye klinikk for luftveisproblemer. (Kilde: Aker Solutions)

Aibel har donert 500 dresser, rundt 200 masker og 80 par vernebriller til Haukeland Universitetssykehus. Utstyret kommer fra lageret på Mongstad. (Kilde: Aibel)

COSL Drilling Europe ga 8000 smittevernmasker til Universitetssykehuset i Stavanger. Det kinesiske selskapets norske filial kjøpte store mengder smittevernmasker i Norge for å hjelpe til da viruset herjet i hjemlandet, og de 8000 maskene var overskuddslager fra dette. (Kilde: Sysla)

Aker Solutions på Tranby i Lier har donert 600 munnbind og fire miljødresser til Drammen sykehus. (Kilde: Drammens Tidende)

Aker BP gir overtrekksdresser til Helgelandssykehuset i Sandnessjøen. (Kilde: Helgelands Blad)

Simon Møkster Shipping og Equinor har levert smittevernsutstyr til Helse Vest. Denne leveransen med utstyr skulle egentlig til selskapets områdeberedskapsfartøyer, men Equinor endret leveringssted til Helse Vest. Leveransen omfatter blant annet smittefrakker, kirurgiske munnbind, hansker, vernedrakter, tettsittende vernebriller og åndedrettsvern. (Kilde: Simon Møkster Shipping)

FourPhase har donert overtrekksdresser til Haukeland Universitetssykehus. (Kilde: FourPhase/LinkedIn)

Odfjell Well Services har donert over 600 overtrekksdrakter, 3000 par engangshansker og tre esker munnbind til Stavanger Universitetssykehus (SUS). (Kilde: Odfjell Drilling/Instagram)

Ocean IMR har donert 5000 engangshansker til Stavanger Universitetssykehus. (Kilde: Ocean IMR)

Norsk Oljevernforening For Operatørselskap har, på vegne av hele oljeindustrien, gitt bort 4500 engangsdresser og 1500 skoovertrekk til Kristiansund sykehus; 350 åndevernsfilter til Stavanger Universitetssykehus og 2300 engangshansker, 1000 skotrekk og 96 engangsdresser til Helse Stavanger. Tidligere har NOFO lånt telt til Måsøy kommune, til bruk for smitteredusering og kontroll. (Kilde: Norsk olje og gass/Facebook)