Publisert 4. februar 2000

Oljeindustriens Landsforening sier at situasjonen ser håpløs ut, og fastholder at de faktisk ikke kan gjøre noe med pensjonsspørsmålet.

– Vi er nok ikke like overrasket over at de ikke trapper opp streiken i dag, som det vi var fredag. Nå forventet vi det egentlig, sier informasjonssjef i OLF, Eli Ane Nedreskår til Petro Media News etter at fagforeningene i dag valgte å opprettholde streiken på samme nivå som tidligere.

– De velger selv hva de vil gjøre. Men det virker litt rart at de sier det er så stor streikevilje, når det i realiteten bare er litt over 100 som streiker, sier hun.

I utgangspunktet er det i overkant av 700 som er i streik. Disse er fra Industri Energi, Lederne og Safe. Men ifølge et regnestykke fra OLF, mener de at kun 120 er i streik, mens resten enten er i friperioder eller har roller som gjør at de er i sikkerhetsbemanning.

– Denne streiken rammer arbeidsgiver og bedriftene, samt leverandørindustri som må permittere. Blant annet i BIS og Aibel, sier hun videre.

På spørsmål fra Petro Media News på hvor lenge OLF vil vente før de gjør noe, sier Nedreskår:

– Det som er vår situasjon, er at vi faktisk ikke har mandat til å gi tillegspensjon. Det har vi ikke mulighet til. De har fått veldig generøse tilbud. Der strakk vi oss veldig langt for at de skulle frafalle kravet om pensjon. Det virker veldig fastlåst nå, sier hun.

Nedreskår sier at de hele tiden vurderer lockout, men vil ikke kommentere noe om hvor grensen går for når de må gjøre noe.

– For oss er ikke tiden viktig. Det er kostnader og andre virkninger vi ser på. Men av strategiske hensyn, vil jeg ikke si noe om hvor denne grensen går. Det jeg kan si, er at i morgen har denne streiken holdt på i 11 dager, og det har kostet omkring to milliarder kroner. Det er ekstremt mye penger, sier hun.

Er det verdt det fra OLF sin side?

– Vi har rett og slett ikke mulighet til å gjøre noe med det. Det er i så fall opp til bedriftene selv. Men det er absolutt ikke noe vi vil anbefale, da det er stikk i strid med pensjonsreformen, sier hun.

Da fagforeningene tidligere i dag fortalte at de kom til å opprettholde streiken, pekte både Industri Energis Leif Sande og Safes Hilde-Marit Rysst på at det var en «latterlig» dårlig forhandlingsvilje hos OLF.

– Jeg forstår at fagforeningene synes vi virker lite imøtekommende på dette. Men det er igjen fordi vi faktisk ikke har mandat til å gjøre noe med dette, sier Nedreskår.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger