Oljeingeniører tilbys gratis utdanning i Sverige

Arbeidsledige oljeingeniører tilbys gratis utdanning for å omstille seg slik at de kan jobbe innen bilindustrien i Sverige.
Publisert 18. juli 2016

Allerede i fjor høst begynte den svenske Arbetsförmedlingen og NAV et samarbeid for å få ledige ingeniører i Norge til å vurdere jobb i bilbyen Trollhättan – kjent for å produsere Saab, skriver Dagens Næringsliv i dag.

Først var det snakk om 200 nye ingeniørjobber som skulle fylles, men i slutten av mai i år meldte Sveriges Radio at bilindustrien i Trollhättan manglet over 500 ingeniører.

– Det tradisjonelle har vært at svensker jobber i Norge. Nå kan vi få en flyt den andre veien, sa utenlandsrådgiver Arne Arvidsson hos den svenske arbeidsformidlingen til Sveriges Radio.

Rekrutteringsansvarlig Haris Dedic hos elbilprodusenten Nevs, med behov for 300 nye ingeniører, sa de håpet å ansette den første arbeidsledige norske ingeniøren allerede innen en måned. Nevs (National Electric Vehicle Sweden) kjøpte restene av konkursrammede Saab i august 2012 for å satse på elbiler.

Stor interesse
Fortsatt er behovet for ingeniører stort, og nå tilbyr det statlige svenske kompetanseutviklingsselskapet Lernia gratis utdanning for å omskolere arbeidsledige oljeingeniører slik at de kan jobbe innen bilindustrien i Sverige.

Maria Thorén, som er internasjonal arbeidsformidler i Trollhättan, sier til Sveriges Radio at det ser ut til at mange norske ingeniører kunne tenke seg å ta en jobb i Sverige.

– De er veldig interesserte. Men de har selvfølgelig mange spørsmål om boforhold og andre praktiske forhold. Men interessen er der uten tvil.

Saken ble opprinnelig publisert på dn.no

Nyhetsbrev fra Petro.no

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger