Publisert 4. februar 2000

Norsk Oljemuseum trenger 42 millioner kroner til å bygge et lager for bevaring og konservering av innsamlet materiale. Stavanger kommune stiller med tomt og Statoil skyter inn ti millioner. Men det mangler fremdeles millioner.

LAGER: Slik skal museumsmagasinet se ut.
Illustrasjon: NORSK OLJEMUSEUM

Museumsmagasinet regnes som byggetrinn 2 av Norsk Oljemuseum, og de 2.100 kvadratmeterne gir museet helt nye og nødvendige muligheter til å ta vare på industriens fysiske kulturminner. Statoil er den første bedriften museet henvendte seg til, og selskapet svarer med å bidra med ti millioner kroner.

– Norsk Oljemuseum er et utstillingsvindu for det virksomhetsområdet som selskapet er en del av. Vi har en forpliktelse til å delta i dokumentasjon av industriens plass i Norge, sider leder for markedsføring i Statoil, Oddvar Høie, i en pressemelding.

I tillegg til Statoil, har oljemuseet henvendt seg til fem andre store operatørselskaper og bedt om tre millioner kroner fra hver. Resten skal komme fra staten. Høie sier at Statoil bidrar med sin del under forutsetning av at prosjektet blir fullfinansiert.

– Støtten skal utformes som en sponsoravtale som løper fra 2011 til 2021. En endelig beslutning om realisering av lageret vil ikke forelogge før i 2011, skriver Statoil.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger