Publisert 4. februar 2000

I disse dager flyter det store mengder oljesøl på vannet ved Friggfeltet i Nordsjøen. Men det er ikke et uheldig utslipp. Det er Norsk Oljevernforening for Operatørskap (NOFO) som trener på å hente opp olje fra havet.

Ved årets øvelse med olje på havet trenes det på å hente opp oljesøl i mørket. Utstyrt med satellitt, spesialradar og infrarødt kamera skal om lag 100 involverte personer samle opp utslippet i sterk redusert sikt.

– Nå skal vi teste ut nytt opptaksutstyr, videreutvikle fjernmålingshjelpemidler og trene på å fange og samle frittflytende olje i mørket. Det vil gi alle ledd i beredskapsapparatet en mest mulig realistisk øvelse, sier operasjonsdirektør Steinar Solvang i NOFO.

200 kubikkmeter
I overkant av 200 kubikkmeter olje har blitt sluppet ut og samlet opp igjen under årets øvelse. Dette er unikt i verdenssammenheng.

– Vanligvis benytter vi oss av alternativer til olje, som for eksempel popcorn. Men en gang i året arrangerer vi denne øvelsen hvor vi slipper ut olje på havet, selvsagt med tilltatelse fra myndighetene. Vi setter stor pris på at også myndighetene ser verdien av å trene under mest mulig realistiske forhold, sier Solvang i en pressemelding.

Olje på havet-øvelsen foregår ved Friggfeltet i Nordsjøen fra 8. – 12. Juni, og personell fra leverandørindustrien, kystvakten og kystverket stiller i tillegg til folk fra oljeindustrien.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger