Publisert 4. februar 2000

Eivind Reiten topper lønnslista over toppsjefene i norsk oljebransje. Reiten tjener mer enn tre ganger mer enn «kompis» og StatoilHydro-sjef Helge Lund. Også leverandørene får sin bit av kaka.

Reiten og Lund har røket uklar blant annet på grunn av korrupsjonsanklagene mot Hydro i Libya. Reiten har hele tiden holdt fast på at han ikke har visst om de ulovlige utbetalingene i Hydros Libya-prosjekter, og nå viser det seg at han får særdeles godt betalt for å ikke vite noe: Reiten hadde i fjor en nettoinntekt på 29.681.909 kroner, mens StatoilHydro-sjef Helge Lund satt igjen med en nettoinntekt på 9.896.202.

TJENER GODT: DNO-sjef Helge Eide. (Foto: DNO)

Godt betalte mygger
I oljemyggfloraen er det også mange godt betalte toppsjefer, men ingen kan måle seg med DNO-sjef Helge Eide. Han hadde en nettoinntekt på hele 28.667.193 kroner i fjor. Da er avstanden ganske lang til neste mann på oljemygglista, Scott Kerr i Noreco. Han hadde en nettoinntekt på 3.917.961 kroner, melder Dagens Næringsliv.

Det norske-sjef Erik Haugane tjente på sin side 2.992.464 kroner i fjor, mens Revus-sjef Harald Vabø hadde en nettoinntekt på 2.444.808 kroner.

Formuende leverandører
I leverandørindustrien i Stavanger er ikke inntektene gått i taket det siste året, men flere gründere i regionen sitter på ganske velfylte bankkontoer. IKM-gründer Ståle Kyllingstad er oppført med en nettoformue på over 485 millioner kroner. Reslink-gründer Ole Sveinung Kvernstuen kan på sin side vise til en nettoformue på 75 millioner, mens Scandinavian Fittings & Flanges-gründer Tore Christiansen har 36 millioner i banken.

Sønnene av Hitec-gründer Jon Gjedebo sitter også på gode formuer. Tore Gjedebo, som nå er direktør i Gjedebo-selskapet Styrbjørn, har ifølge skattelistene en formue på 56 millioner kroner. Han må dermed se seg slått av storebror Finn, som har hele 75 millioner kroner i formue.

Inge Brigt Aarbakke, kongen i Aarbakke Group er derimot ført opp med null formue, men tar det igjen på lønna; nettoinntekten i fjor var på godt og vel 21 millioner kroner, opp fra fjorårets 1,5 millioner kroner, skriver Stavanger Aftenblad.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger